Pratik Bilgiler

Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider?

Şehriye çorbası çabuk hazırlanabilir olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir çorbadır. Yanına yapacağınız yemek konusunda ise tereddüt etmenize gerek yok aslında. Çünkü zeytinyağlı, etli her türlü yemek şehriye çorbasının yanına yakışabilecek bir yemektir. Biz ise kolaylık olması açısından birkaç yemek önerisinde bulunduk. 🙂

Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider?

1. Bulgur Pilavı – Tavuk Sote

Bulgur pilavı pirinç pilavına göre daha sağlıklıdır bu yüzden çokça tercih edilir. Şehriye çorbasının yanına da rahatlıkla bulgur pilavı yapabilirsiniz. İsterseniz sade, isterseniz sebzeli iki türlü de kullanabilirsiniz. Yine bu yemeklerin yanına tavuk sote de yapabilirsiniz. Enfes ve doyurucu bir menü olacağından şüpheniz olmasın.

2. Pirinç Pilavı – Zeytinyağlı Fasulye

Pirinç pilavı ile zeytinyağlı fasulye genellikle bir arada kullanılmaz bunun en büyük nedeni ise kullanılan yağdır. Fakat pilavı eğer tereyağı ile yaparsanız pilavın yağlı olmayacağından emin olabilirsiniz. Yine şehriye çorbasının sonrasında tüketilebilecek bir yemektir. Menüye ek olarak zeytinyağlı fasulye de yaparak midenizi yormamış olursunuz.

3. Makarna

Şehriye çorbasının kolay bir şekilde hazırlandığından bahsetmiştik. Yemek ile uğraşmaya vakit olmadığı zamanlarda şehriye çorbasının yanına hemen 10 dakika da makarna hazırlayabilirsiniz.

Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Şehriye çorbası için kullanılacak olan malzemeler

  • 4 tane çok büyük olmayan domates
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • 2 su bardağı tel şehriye
  • Eğer varsa 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • Kullanmak isterseniz nane, karabiber

Şehriye çorbası aslında görüldüğü üzere evdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlanabilir. Burada öncelikle domateslerinizi küp şeklinde doğramalı ve hazır bir şekilde bekletmeniz gerekiyor hatta mümkünse domatesleri direkt olarak rendelemeniz yemeğin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Daha sonrasında tencere içerisine yağı ekleyin ve bu yağın üzerine rendelenmiş domatesleri atın. Yağın içinde domatesleri iyice kavurmalısınız ve domatesler kendini bırakmalıdır. Daha sonrasında domates salçasını da ekleyin ve bu şekilde birkaç dakika daha kavurmalısınız. Kavurma işleminden sonra tel şehriyeleri atın ve tavuk suyunu ekleyin. Bu şekilde şehriyelerin bir süre yumuşamasını beklemeniz gerekiyor.

Burada şuna dikkat etmenizi istiyoruz, eğer elinizde fazla miktarda tavuk suyu varsa kesinlikle sadece tavuk suyu kullanmalısınız. Eğer az miktarda tavuk suyunuz varsa, tavuk suyunu ekledikten sonra muhakkak içme suyu eklemelisiniz. Daha sonrasında kısık ateşte çorbanızın pişmesini bekleyebilirsiniz.
Çorbayı servis ederken üzerine maydanoz ve ya da dereotu ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun! 🙂

Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genel olarak yapacağınız her yemekte dikkat edilmesi gereken detaylar bulunmaktadır. Bu detaylara ilk başta dikkat edilmese de, yemek piştikten sonra bilhassa önem taşıyorlar. Tabii ki bunun en büyük nedeni yemeğin lezzetinin yerinde olmaması, kıvamının tutturulamaması gibi sonuçlardan kaynaklanmaktadır. Biz şimdi genel olarak yemeğin tadını güzelleştiren birkaç püf noktadan bahsetmek istiyoruz.

  • Sulu yemeklerde mümkün olduğunca temiz su kullanmaya özen gösterin. Yani içme suyu. Günümüzde terkos olarak adlandırılan su da içerisine başka maddelerin karışması sonucu insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Bu yüzden öncelikli olarak temiz su kullanmanızı rica ediyoruz.
  • Yapacağınız her yemekte taze malzeme kullanmalısınız. Kullandığınız malzemelerden birinin bozulmuş olması, yemeğin tadını büyük oranda etkileyecektir.
  • Yemek yaparken her zaman her aşamada tadına bakmaya özen gösterin. Böylece kullandığınız baharatların fazla olup olmadığını anlayabilirsiniz, düzeltilecek bir şey varsa erkenden müdahale edebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *