Yoğurt Çorbasının Yanına Ne Gider?
Yoğurt çorbası özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilen bir çorbadır. Yanına yapacağınız yemek de yine mümkün olduğunca yoğurt çorbasıyla uyumlu olmalıdır. Biz bu konuda size yardımcı olabilecek alternatiflerden bahsettik. Umuyoruz ki yardımcı olabilmişizdir. 😊
Yoğurt Çorbasının Yanına Ne Gider?
1. Biber Dolması
Biber dolması etli ve zeytinyağlı olarak iki şekilde yapılmaktadır. İkisi de yoğurt çorbasıyla uyumlu olacaktır fakat yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yoğurt çorbası soğuk da içilebildiği için genellikle sıcak yaz aylarında daha sıklıkla tercih edilir. Eğer yaz ayında olduğunuz için yoğurt çorbası yapmayı düşünüyorsanız, yanına da yine yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olan zeytinyağlı biber dolması yapabilirsiniz. Oldukça uyumlu olacaktır. Söylediğimiz gibi, etli dolmalarla yoğurt da oldukça uyumlu bir ikilidir. Bu yüzden yine yoğurt çorbanızın yanına etli biber dolması veya etli yaprak sarma tercih edebilirsiniz.
2. Et veya Tavuk Sote
Et sote de tavuk sote de sanıldığının aksine oldukça kolay hazırlanabilen bir yemektir. Bu yüzden yemek ile çok uğraşmak istemiyor dahi olsanız maksimum 1 saat içinde soteyi rahatlıkla pişirebileceğinizi söyleyelim. Et yemeği olduğu için de yine yoğurt çorbasıyla uyumlu ve doyurucu olacaklardır. Bu arada belirtmeden geçmeyelim, sanıldığının aksine etli yemekler ya da et ile yoğurt, lezzet olarak uyumlu iki gıdadır. Bu yüzden tüketmekten çekinmeyin. 😊
3. Domates Soslu Kızartma
Çok fazla uğraşmayayım, aperatif olarak bir şey yapayım diye düşünüyorsanız, yoğurt çorbanızın yanına domates soslu kızartma yapabilirsiniz. Yine özellikle yaz aylarının en çok tercih edilen menüsü olduğunu söyleyebiliriz. 😊
Yoğurt Çorbasının Kesilmesi
Yoğurt ile yapılan çorbalarda en çok karşılaşılan sorunların başına kesinlikle yoğurdun kesilmesi geliyor. Peki bu sorunun yaşanmaması için ne yapmak gerekiyor? Size püf noktaları ile yoğurt çorbasını anlattık!
- Yoğurt çorbasının terbiyesini hazırlarken un, yumurta, limon ve yoğurt kullanılmaktadır. Bu malzemelerin çorbanın kesilmemesi için kesinlikle taze olması gerektiğini öncelikle belirtelim. Özellikle kullanacağınız yoğurdun kesinlikle ekşimemiş olması önemli bir detaydır.
- Aksi halde bu durum çorbanızın kesilmesine neden olacaktır. Yine bu malzemelerin öncelikle bir kap içerisinde iyice çırpılması gerekiyor. Çırpma işleminde en çok undan dolayı topaklanmalar meydana geldiği için, unu eleyerek bu malzemelerin içine karıştırmanızı öneriyoruz. Bu malzemeleri iyice çırptıktan sonra akışkan bir kıvamda olmasına özen göstermelisiniz. Bu kıvama ulaştıktan sonra ise üzerini temiz bir bez ile kapatarak oda sıcaklığında bir süre bekletmeniz gerekmektedir. Bu süre de yine çorbanın ekşimemesi veya kesilmemesi için önemlidir. Maksimum bekletme süreniz yarım saat olmalıdır.
- Daha sonraki işlemde de yine bilhassa özen göstermeniz gerekiyor. Yaptığınız terbiyeyi direkt çorbaya karıştırmanız çorbanın lezzetini direkt olarak etkilemektedir. Yani ekşilik, yoğurdun kesilmesi gibi durumlar sıklıkla yaşanır. Bu yüzden çorbanın suyundan bir iki kepçe kadar terbiyenin içine koymalı ve çırpmalı, ikisini birbirine alıştırmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise terbiye ile yoğurdu yavaş yavaş birbirine karıştırmalı, karıştırırken çırpmalısınız. Terbiye ve çorbayı tek bir tencere içinde topladıktan sonra son bir kez daha kaynatmalısınız Bu süreçte ekstra olarak tuz ve herhangi bir malzeme ekleme yapmamanızı öneriyoruz. Çorbayı kaynattıktan sonra altını kapatın ve tüketmeye başlayabilirsiniz!
NOT: Yoğurt çorbasında kullandığınız malzemelerin tazeliğinin önemli olduğunu söylemiştik. Yoğurt, bakteri üretmeye müsait bir gıdadır ve kolaylıkla bozulabilir. Bu yüzden yoğurdun taze olduğunu düşünüyorsanız dahi, onun ile etkileşime girebilecek herhangi bir gıdanın da taze olmasına özen göstermelisiniz. Aksi taktirde çorbanız kesik kesik görünebilir veya ekşi bir tat da meydana gelebilir.