Sarhoşken Oynanabilecek Oyunlar Nelerdir?
Uzun süre fazla alkol alımı sonrasında keyifler yerine gelse de, sarhoşluk seviyesine ulaşıldığında aslında alkolün etkileri daha çok açığa çıkmaktadır. Hem bu etkileri azaltmak hem de eğlenceli anlar geçirmek için en az 2 kişi ve daha kalabalık gruplar halinde oynanabilecek oyunlar bulunmaktadır. Daha çok yetişkin oyunları diyebileceğimiz bu oyunları her arkadaş ortamınızda alkol ile birlikte ya da sonrasında oynayabilirsiniz.
Sarhoşken Oynanabilecek Oyunlar Nelerdir?
Alkol dendiğinde ilk akla gelen hiç kuşkusuz eğlencedir. Kalabalık bir arkadaş grubu ile veya kalabalık ve müzikli bir ortamda alınan alkol, verdiği cesaret ile en olmadık birini bile masa üzerine çıkarıp dans ettirebilmektedir. Tabii bu alkol kısmının en güzel tarafı gibi dursa da, fazla alkol tüketimi ve sonrasında vücutta meydana gelen değişimler bilhassa ertesi gün etkilerini ağır bir şekilde gösterebilmektedir. Bu yüzden alkol alırken aşırı tüketimden kaçınmak en doğrusu olacaktır.
Gelelim alkollüyken oynanabilecek oyunlara. Bu oyunlar yukarıda da belirttiğimiz gibi daha çok yetişkin oyunları diye geçmektedir. Şimdi size alkollü oynanan yetişkin oyunları hakkında fikir vermemiz gerekirse;
1-)Şişe Çevirmece
Şişe çevirmece aslında her yaş grubuna hitap eden bir oyundur ve alkolsüz oynanmasıyla bilinir. Biz size bu oyunu alkollü nasıl oynayacağınızı anlatacağız. Öncelikle bu oyunda 3’ten fazla kişinin olması her zaman daha keyiflidir. Yine orta alan boş olacak şekilde kişiler yuvarlar oluşturacak şekilde oturur ve herkesin önünde shot bardakları bulunur. Şişeyi çevirdikçe, denk gelen kişiye hem shot içirmeli hem de doğruluk mu cesaretlilik mi sorusuna verdiği cevaba göre ona sorular sorulur ya da cesaret gösterici bir şeyler yapması istenir. Yapmayacağını söylerse ya da pas derse ceza amacıyla daha çok sarhoş olması sağlanır.
2-)Kart Oyunu
Kart oyunu ise yine alkollüyken oynanabilecek oldukça eğlenceli oyunlardan biridir. Bu oyunda masanın ortasına bir şişe konur ve bir deste oyun kartı da karışık olarak şişenin çevresine yayılır. Kişiler ise bu masanın çevresinde otururlar. Daha sonrasında bir kişi seçilir ve o kişi ilk kartı seçtikten sonra oyun başlamış oluyor. Burada kartların anlamlarını bilmek oldukça önemlidir. O yüzden size anlamlarını da yazalım.
- 2 numaralı kart: Seçtiğiniz kişi içer.
- 3 numaralı kart: Kartı seçen kişi içer.
- 4 numaralı kart: Kartı çeken kişi bir kelime söyler ve diğer oyuncular içinde o kelimenin geçtiği herhangi bir şarkı söylerler. Eğer aklına şarkı gelmeyen olursa yine içmek zorundadır.
- 5 numaralı kart: Sadece erkekler içer.
- 6 numaralı kart: Sadece kızlar içer.
- 7 numaralı kart: Ortaya konulan bardağın içerisine ilk üç 7’yi çeken içki koyar son 7’yi çeken bütün içkiyi içer.
- 8 numaralı kart: Tuvalet jokeridir. 8’i çeken oyuncu tuvalete gidebilir ya da kartı birine satabilir.
- 9 numaralı kart: Kartı çeken kişi bir kelime söyler ve diğer oyuncular o kelime ile uyumlu ya da kafiyeli başka kelimeler söylemek zorundadır. Aklına kelime gelmeyen kişi ise içer.
- 10 numaralı kart: Kartı çeken oyuncu bir kategori belirler. Mesela araba markaları, diğer oyuncular araba markası söylemek zorundadırlar. Söyleyemeyen oyuncu, içer.
- J numaralı kart: Tüm oyuncular içer.
- Q numaralı kart: Kartı çeken kişiye diğer oyuncular soru sorarlar. Aklına soru gelmeyen oyuncu içer.
- K numaralı kart: Kartı çeken kişi kafasından bir kural belirler. Örneğin tuvalete gitmeyi yasaklar. Bu durumda tuvalete giden kişiler ise içer.
- A numaralı kart: Kartı çeken oyuncu içmeye başlar. Çemberdeki diğer oyuncular içkilerinden birer yudum alana kadar içmeyi bırakmaz.
Bu iki oyunda bilhassa alkollüyken oldukça eğlenceli ve sürükleyicidir. Şiddetle tavsiye ediyoruz!